top of page
Image by Lloyd Dirks

Ik

Mijn naam is Marieke Klooster en ik ben 53 jaar. Mijn roots liggen in Oost-Groningen, maar het platteland heb ik verruild voor de stad Groningen. Hier studeerde ik aan de Pabo en aan het Prins Claus Conservatorium voor zang lichte muziek.

 

Mijn pad naar het theater verliep anders dan ik in eerste instantie voor ogen had, maar 'de omweg' heeft me in contact laten komen met mensen die ik voor geen goud had willen missen. Als absolute hoogtepunt wil ik hier Vrouw Holland noemen, een cabaretgezelschap waarmee ik 20 jaar door Nederland heb getoerd. In 2018 zijn we gestopt. We hebben dit fantastische avontuur afgesloten in het Martiniplaza met ons eigen Vrouw Hollandfestival.

 

Een greep uit verdere hoogtepunten:

De afgelopen zomer speelde ik in de muziektheatervoorstelling ‘Hollands Hoop’ naast Marcel Hensema, Joost Spijkers, Janne Schra, Bas de Bruin, Albert Secuur en vele anderen. Het was de eerste productie van Zummerbühne, waarbij de regie in handen lag van Dana Nechustan en het werd geschreven door Franky Ribbens en Rick Bos.

Voor het komende jaar ben ik gevraagd mee te spelen in de tweede productie van Zummerbühne, waar het verhaal van 'Ripperda' wordt gespeeld, ditmaal onder regie van Koos Terpstra.

 

Een tournee met Bert Visscher en het Noordpoolorkest onder leiding van Reinout Douma: ‘Don Pescatore and his wild Orchestra’. Hier ontmoette ik mijn medespeelster Sanneke van der Meulen, waarmee ik de muzikale cabaretvoorstelling ‘Tijd Zat!’ heb gemaakt, onder regie van Koos Kregel. Vanaf september 2024 zal deze voorstelling opnieuw de theaters in gaan! Te boeken via impresariaat: Impact Entertainment B.V.

Voor meer informatie en theater op maat: www.kloosterenvandermeulen.nl

 

Verder zullen veel mensen me kennen van de serie ‘Boven wotter’, een Groningse soap die zich afspeelde in de Blauwestad. Hierin speelde ik de rol van Jannie, de nieuwe vriendin van de boer Derk, gespeeld door Albert Secuur.

 

Mijn eerste solovoorstelling in samenwerking met het jazztrio Baumgarten, resulteerde in ‘De nieuwe jas van Ede’, een theatraal programma met de liedteksten van Ede Staal. De liedjes die we hiermee hebben opgenomen zijn te beluisteren via de linkjes onder het kopje luisteren.

Buiten dit heb ik in het verleden veel kinder- en jeugdtheater gespeeld, maar ook theaterproducties op locatie, waaronder ‘Hotels Zigterman’, onder regie van Albert Secuur. Aflevering 1 is te zien onder het kopje video.

Ook ben ik vanaf mei ’23 te zien in de muzikale voorstelling ‘De Illusie’, over de Groningse goochelaar Ben Ali Bibi, onder regie van Ben Smit.

Naast mijn werk in het theater ben ik ook in te zetten als presentator.  En als stemacteur spreek ik stemmen in voor diverse opdrachten; tv, radio, musea, commercials, illustratieboeken, cartoons, ect… 

Als stemdocent ben ik werkzaam bij het Noorderpoortcollege in Groningen op de afdeling theater van Kunst en Multimedia. Hier mag ik mijn kennis en ervaring delen met bevlogen jonge creatieve mensen die de ambitie hebben iets te willen betekenen in de wereld van de kunsten. Voor verdieping binnen mijn werk, heb ik de benodigde kennis en ervaring opgedaan in dramaturgie, regie en spellessen, vormgeving en theatergeschiedenis bij de regieopleiding ‘Bij Vrijdag’.

bottom of page